Austere live in Sofia / Club Mixtape 5 / 26.09

Austere live in Sofia / Club Mixtape 5 / 26.09

Date(s) - September 26, 2024

Time - 7:30 pm

Location
Club Mixtape 5


Австралийската Depressive Black Metal група Austere идва за първия си концерт у нас на 26-и септември! За място на събитието сме избрали уютната зала B на столичния клуб Mixtape5.
Родната ъндърграунд сцена рядко има гости от такива екзотични дестинации и още повече от банди от този тип.
Концертът ще е едно от редките изпълнения на живо на Austere, защото, както феновете знаят, това е група, която има ограничен брой концерти! Затова с гордост ви съобщаваме, че след събирането си и дългогодишната си история като група, Austere идват в България, за да ни потопят в мрачната си музика, изпълнена с тъга и изящна мелахолия.
Depressive Black Metal-ът е едно от разклоненията на екстремната музика, което в повечето случаи бива представяно еднолично от един артист и тази особеност прави изпълнението му на живо трудно. Ето защо, всеки, който е успял да се докосне до сценична изява на един от тези артисти, несъмнено се смята за късметлия.
Такъв ще е всеки един фен, който ще присъства на този концерт на австралийците у нас през есента.
Austere е формация от двама души – Tim Yatras „Desolate“ и Mitch Keepin „Sorrow“, която стартира като соло проект на Tim… Две години по-късно, когато идва и Mitch, е създаден първия звуков документ с тази марка. Те не изнасят концерти, записват албуми и никога не излизат от мрака, макар през 2010 г. да се разпадат, за да се съберат 11 години по-късно…
Но през 2022 г. откликват на отчаяните да ги видят фенове като им дават възможност за жив контакт с техния записван в студио материал. През юли 2022 г. е първата им поява пред публика. Тя е на придобилия култов статус фестивал Dark Bombastic Evening в Alba Iulia, Румъния.
И вече излезли „на светло“, те издават и два албума чрез подлейбъла на уважаваните Prophecy Productions: Corrosion of Hearts (Lupus Lounge, 2023) и Beneath the Threshold (Lupus Lounge, 2024). Албуми, които ги връщат на лидерското място за стила, почти 20 години след създаването им през 2005 г.!
За последователите на стила, това е задължително събитие в концертния календар на 2024 г., защото те най-добре знаят, че от Austere не може да се очакват дълги турнета и чести посещения, а само единични участия на фестивали и някои клубни концерти, които се броят на пръсти… Какъвто ще е и този в София, а той ще е един от общо само 7 концерта, които бандата ще изнесе!
С удоволствие ви споделяме също, че към това знаменателно шоу ще се включат още две банди. Имената им ще обявим на по-късен етап.
Броят на билетите за шоуто е ограничен, като е съобразен с капацитета на мястото на провеждането му, така че – съветваме ви да се сдобиете с такива навреме. Те са вече в продажба на цена 40 лева в системата на PaySera: https://bit.ly/AustereSofia и в магазини „На Тъмно“.

18+

📌 Лица под 18 могат да присъстват на събития 18+ само с придружител и нотариално заверено пълномощно! Декларации без печат от нотариус не следват да бъдат зачетени като легални. Изключение е само когато посетителят под 18 е придружен от родител и се представят лични карти или копие от акт за раждане.

📌Клубът не работи с резервации.